Ce sunt save the date-urile si de ce sa le folosesti

save_the_date_globe_photos_237853Save the date Our Globe Story

Stabilirea datei nuntii este un moment important la care te gandesti inca din clipa in care ai spus „DA”. Este prima decizie pe care o luati impreuna ca si viitori sot si sotie. Odata aleasa data evenimentului, eu te sfatuiesc sa nu mai pierzi timpul si sa trimiti save the date-urile. Acestea sunt ca niste pre-invitatii pe care le trimiti cu aproximativ sase luni – un an inainte de nunta, ca invitatii sa stie cand urmeaza sa va casatoriti, ca sa nu isi faca alte planuri pentru acea data. Din acest motiv, singurele informatii care trebuie specificate pe save the date sunt data nuntii si locatia (orasul) in care va avea loc. Aceasta practica nu este foarte raspandita in tara noastra, dar este un must have in strainatate si nu degeaba, chiar ii ajuta pe invitati sa isi organizeze programul in asa maniera incat sa se asigure ca vor putea participa la nunta voastra (cei care isi doresc, bineinteles).

88079da036b2e50162b83a7302ca6627

Stiu ca la prima vedere ai fi tentata sa afirmi ca nu ai nevoie de aceste save the date-uri, dar voi incerca sa iti explic de ce sunt importante si cat de mult pot schimba intregul eveniment.

In primul rand, save the date-urile te ajuta sa iti planifici lista invitatilor cu mult timp inainte sa te apuci de organizarea propriu-zisa a nuntii. Acestea sunt trimise cu cel putin sase luni si chiar un an sau mai mult inainte de eveniment astfel ca lista ta de invitati va fi gata mult mai repede. Cu ce te ajuta asta? Cel mai important este ca vei putea sa cauti din timp si sa hotarasti mult mai usor care va fi locatia pentru nunta din moment ce stii, aproximativ, numarul de invitati. De asemenea, vei avea numarul de mese si aranjarea invitatilor la acestea, provizoriu, bineinteles, dar iti spun sigur ca te vor ajuta sa scapi de mult stres in perioada aglomerata de dinaintea nuntii.

8d455fb92251df7c7e17ab2f69db5884

Cardurile save the date nu sunt doar pentru a face cunoscuta data nuntii. Acestea fac mult mai mult: ii fac pe invitati sa fie si mai incantati de viitoarea voastra nunta. Daca ai primit pana acum un save the date sunt sigura ca imi dai dreptate. Daca nu, iti pot spune ca eu doar ce am primit unul recent si de cum l-am vazut eram deja incantata de eveniment si nu am facut decat sa ma gandesc cum va fi, cum vor arata cei doi miri si cat de mult ma voi distra. Bineinteles ca acest grad de exaltare depinde foarte mult si de design-ul cardurilor, dar despre acest lucru vom vorbi putin mai jos.

674d711e4b0ab1ef9b625b22c5e32c21

Un alt plus al save the date-urilor si poate cel mai important, este acela ca anuntul nuntii facut cu mult timp inainte inseamna mai multi invitati care vor participa la eveniment. Foarte importante sunt pentru invitatii care sunt din alt oras sau alta tara si care vor trebui sa isi planifice calatoria sau sa isi ia cateva zile libere special pentru evenimentul vostru. In cazul in care nunta ta este planificata in cursul verii, save the date-urile sunt extrem de importante pentru ca este perioada foarte aglomerata in ceea ce priveste nuntile, dar si o perioada in care foarte multi pleaca in concediu. Astfel vei reusi sa eviti o situatie neplacuta in care o persoana pe ti-o doreai langa tine la nunta sa nu fie prezenta din cauza acestor aspecte. Cardul save the date te asigura ca invitatul isi va salva data in calendar si daca isi va dori sa participe la eveniment isi va organiza programul in asa fel incat sa nu se suprapuna nimic cu data nuntii tale.

d31b552c981a0b7b9a5460bf51d8a61b

Nu mai sta pe ganduri si alege sa trimiti cartonase save the date tuturor celor pe care ii vrei langa tine la nunta. Acestea pot fi niste carduri simple sau poti trece la nivelul urmator . Save the date cu un design spectaculos sau sub forma unor fotografii de cuplu amuzante sau romantice care o sa faca deliciul tuturor. Mai jos ai cateva idei care mie imi plac foarte mult:

1

 

2

 

3

 

4

Pentru ca aceasta practica nu este foarte raspandita la noi in tara, colectia noastra cuprinde doar cateva save the date-uri, dar daca iti doresti un alt fel de save the date, ne poti scrie si putem crea impreuna ceva original, care sa vi se potriveasca.

Sursa foto: ForeverAfter.ro, Pinterest

Save

Save

Save

Save

Save

Lasă un răspuns