Brosuri retete

Rețete pentru Steatoza hepatică (ficatul gras)

Nu există niciun motiv pentru care persoanele cu diverse boli cronice ar trebui să mănânce meniuri plictisitoare, fără gust, doar pentru că sunt la regim… nu trebuie să uităm că dacă nu există un minim de plăcere alimentară, dietele, oricare ar fi ele, se vor ȋncălca, mai devreme sau mai târziu. Din păcate, pe termen lung, modificările comportamentului faţă de actul alimentar nu au făcut altceva decât să permită ,,instalarea’’ a ceea ce numim ficat gras, afecțiuni cardio-vasculare, afecțiuni renale etc.

Vă invit să testaţi câteva reţete care, deși sunt concepute pentru diverse patologii, pot fi mâncate cu aceeași plăcere și de restul familiei. Absolut delicioase zic eu …. aștept și părerea voastră.


Steatoza hepatică sau ficatul gras rămâne mult timp neobservată. Dacă vă știţi consumatori zilnici de alcool, peste 2 pahare/ zi, sau consumatori de week-end ȋn cantităţi mari, atunci este foarte posibil să vă confruntaţi cu o astfel de problemă. Analizele de laborator care ne dau informaţii despre activitatea ficatului sunt ȋncadrate la analize uzuale și sunt reprezentate de transaminaze, fracţii ale colesterolului, lipide, trigliceride, bilirubina… Eliminarea cauzei principale (alcoolul), exercițiile fizice și alimentația sănătoasă vor atenua simptomele ficatului gras și vor aduce la valori normale analizele de sânge.


Dr. Camelia Ștefănescu – MD, ND, MSN
Medic Nutriționist al Loturilor Olimpice de Canotaj feminin și masculin ale României – www.stop-dieta.ro
Specialist ESWT – www.shockwave-romania.ro
Diagnoză globală – www.medtec.at


Alimentatie
Ardei umpluti cu curcan si legume

Ardei umpluti cu curcan si legume

Ingrediente: 4 -5 ardei gras roșu (sau orice culoare), 500 g carne de curcan, tocată, 2 linguri ulei de măsline...

Mai mult
Alimentatie
Somon marinat – GRAVLAX

Somon marinat – GRAVLAX

Aceasta este o rețetă de pește, tipic suedeză, prin care peștele este preparat fără a folosi focul...

Mai mult
Alimentatie
Salata de morcovi cu chimen si stafide

Salata de morcovi cu chimen si stafide

Ingrediente: 5 morcovi rași, 1 linguriță semințe de chimen, 2 linguri de stafide uscate, 1 linguriță de sare...

Mai mult